Dinsdag 28 februari 2017 : Wereld RSI-dag

Sinds 1999 staat 28 februari in het teken van RSI (Repetitive Strain Injury).  Op deze dag wordt er over de hele wereld aandacht voor preventie en behandeling van RSI gevraagd. 

wrist Injury

 

RSI is een verzamelnaam voor allerlei klachten als pijn, tintelingen of een onaangenaam verdoofd gevoel in de  bovenrug, het nek- en schoudergebied, de armen, de ellebogen, de polsen, de handen en/of de  vingers. Het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging en het aannemen van een statische houding of beide, kunnen leiden tot RSI.

RSI op jonge leeftijd

De resultaten van een onderzoek bij kinderen tussen 7 en 12 jaar die langdurig en intensief gamen of What’s appen, zijn zorgwekkend. Spelcomputers, mobiele telefoons en tablets zijn debet aan het ontwikkelen van pijnlijke gewrichten. De kans op klachten op latere leeftijd is groot.  Erwin Speklé, een in RSI gespecialiseerd ergonoom bij de Arbo Unie is van mening dat hoewel een algemeen geldende ‘game tijdslimiet‘ voor kinderen niet aan te geven is, een uur gamen een goede grens is.

RSI-arts Maarten van Essen beaamt dit standpunt: “De spieren horen zich gevarieerd te bewegen gedurende een dag, dus lange tijd stilzitten is niet goed. Ouders moeten dus een grens trekken, het kind tot een pauze dwingen, al zou die voor het ene kind toch anders kunnen liggen dan voor het andere kind.”

Bron: Spitsnet.nl                                                                         

 

GoFysio kinderfysiotherapie

Ons team kinderfysiotherapie is gespecialiseerd in het revalideren, begeleiden en behandelen van baby’s en kinderen van 0 tot 18 jaar. Op onze website kinderfysiotherapie vindt u de meest voorkomende aandoeningen en klachten die voor kunnen komen bij kinderen tussen 0-18 jaar.

Zit met Pit!

 

Om kinderen te leren hoe om te gaan met zitten en bewegen biedt GoFysio Kinderfysiotherapie een programma aan: Zit met Pit!

Heeft u vragen betreffende de gezondheid van uw kind? Wij helpen u graag!

Geschreven door: Dorothy Looman

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.