Afname longaanvallen COPD door fysiotherapie

Vorige week brachten we COPD al  onder de aandacht. We gaan nog even verder, aangezien er ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van deze longaandoening te melden zijn. Het promotieonderzoek van klinisch epidemioloog, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut Emmylou Beekman van het Maastricht UMC+ laat zien dat longaanvallen kunnen worden voorkomen / uitgesteld kunnen worden, wanneer patiënten met COPD onder behandeling zijn van een gespecialiseerde fysiotherapeut.

De longen van patiënten met Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) zijn dermate beschadigd dat ademen moeilijk is en de patiënt over het algemeen weinig energie heeft. Kenmerkend voor de ziekte zijn longaanvallen en een toename van klachten als hoesten, benauwdheid en taai slijm. Longaanvallen leiden vaak tot verder functieverlies. Omdat het een chronische aandoening is, is volledige genezing helaas niet mogelijk. Wel kunnen met de juiste behandeling longaanvallen verminderd- en achteruitgang vertraagd worden.

GoFysio                               fysiofitness_oefenzaal-beweegprogramma

Het beweegprogramma COPD is een speciaal ontwikkeld trainingsschema voor mensen met COPD. De aandoening kan voor veel beperkingen in het dagelijks leven zorgen.

Tijdens een traject van drie maanden leren wij u uw conditie te verbeteren en een meer actieve leefstijl te ontwikkelen. Na deze periode gaat u hier zelfstandig mee aan de slag. Vervolgens houden wij uw conditie door middel van conditietesten, gedurende een jaar nauwkeurig bij.

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysioforum.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.