Check je matras!

Komen klachten als hoofd, nek- en rugpijn en een vermoeid gevoel u bekend voor? Misschien is het dan een goed idee om uw matras eens te checken.

Tijdens de slaap wordt de druk op de tussenwervelschijven minder zodat ze weer vocht op kunnen nemen, waardoor er meer elasticiteit ontstaat. Ook de spierspanning in de rug neemt tijdens de nachtrust af. De gehele rug herstelt zich dus wanneer we slapen. Ten behoeve van een voorspoedig herstelproces is een correcte slaaphouding (en dus een goed matras) erg belangrijk.

 

Te hard, te zacht                 Manuele Therapie III

Een kwalitatief goed matras gaat ongeveer tien jaar mee, hoort het lichaamsgewicht over de gehele oppervlakte gelijkmatig te dragen en tegelijkertijd de natuurlijke krommingen van de rug te ondersteunen. Hierbij speelt de hardheid van het matras een grote rol. Is het matras te hard, dan kunnen spieren en gewrichten overbelast raken. Is het matras te zacht, dan worden de bewegingsvrijheid en de vochtafvoer beperkt. Ook het kussen mag niet te dik of te hard zijn; een ‘knik’ in de wervelkolom kan een vervelend gevolg zijn.

 

Zorgt u voor professioneel advies bij de aanschaf van een matras. Heeft u het vermoeden dat uw slaaphouding klachten veroorzaakt? Vraag dan uw fysiotherapeut om raad!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Phytalis.nl

 

Vernieuwde Rug en Fit programma GoFysio

Woensdag 8 februari a.s. starten wij om 19.00 uur met het vernieuwde Rug en Fit programma. Rug & Fit is ontwikkeld door manueel therapeut en bewegingswetenschapper Rien van der Dussen. Het is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en richt zich op het verbeteren van de functie van de rug.

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.