RIVM: “Weinig smog tijdens jaarwisseling”

Ondanks dat Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weinig smog in de lucht verwacht tijdens de jaarwisseling, waarschuwt het instituut voor een “kortstondige piek” aan smog. Hier zouden mensen met longaandoeningen last van kunnen hebben.

Fijnstof

Veel vuurwerk veroorzaakt hoge concentraties fijnstof. “Dat kan leiden tot een verminderde longfunctie. Daardoor kunnen mensen last hebben van piepen, hoesten of kortademigheid. Er wordt echter veel wind voorspeld tijdens de jaarwisseling. Hierdoor zullen de concentraties fijnstof snel dalen”, aldus een woordvoerster van het RIVM.

Mensen met ademhalingsproblemen worden geadviseerd om tijdens de jaarwisseling binnen te blijven en lichamelijke inspanning te vermijden. In sommige gevallen kunnen in overleg met de arts, medicijnen aangepast worden.

GoFysio

Ook mensen met longproblemen zijn bij GoFysio in goede handen. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor COPD patiënten een speciaal bewegingsprogramma ontwikkeld.

Samen met u en afgestemd op uw wensen en mogelijkheden, helpen wij u graag om op verantwoorde wijze uw conditie te verbeteren. Heeft u vragen over bijvoorbeeld vergoedingen, of verwijzingen van uw huisarts? Ook dan bent u van harte welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen in één van onze vestigingen!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: ANP                                                                                                     

 

Het team van GoFysio wenst u een gezond en energiek 2017!

 

 

                                                                                                                     2L9A4450

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.