Nederlandse werknemer enthousiast

Volgens een gepubliceerd rapport van TNO zijn de arbeidsomstandigheden in Nederland, vergeleken met de rest van Europa, gunstig.

Naast het feit dat Nederlandse werknemers van mening zijn dat werk een positieve invloed op hun gezondheid heeft, zeggen zij ook minder vaak emotioneel uitgeput te zijn. Dit verlaagt het risico op een mogelijke burn-out. “Nederlanders zijn tevens meer bevlogen in hun werk“, aldus de onderzoekers.

Bovendien ligt de voorkeursleeftijd waarop werknemers willen stoppen met werken hoger in Nederland dan in andere Europese landen. Wel zegt de gemiddelde Nederlandse werknemer vaker te maken te hebben met verbaal of fysiek geweld, intimidatie of discriminatie tijdens het werk.

Verzuim

5% Van het verzuim in Nederland is werkgerelateerd en langdurig. Volgens TNO is dit gemiddeld 31 dagen per jaar. De kosten die met beroepsziekten gepaard gaan, liggen naar schatting op minstens 8 miljard euro per jaar. (loondoorbetaling bij werkgerelateerd verzuim, kosten van arbeidsongeschiktheid en zorgkosten voor personen met een arbeidsgerelateerde aandoening).

Arbeid en gezondheid bij GoFysio

Het kenniscentrum voor arbeid, re-integratie en advies van GoFysio is expert op het gebied van arbeidsomstandigheden en ergonomie, voor zowel het MKB als grotere organisaties. Kwaliteit, maatwerk en een persoonlijke aanpak staan bij ons hoog in het vaandel!

Geschreven door: Dorothy Looman                             kenniscentrum-arbeid
Bron: ANP

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.