Bereid u zich vast voor op de wintersport!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.
Ieder jaar waarschuwen wij u voor de risico’s die u loopt wanneer u onvoorbereid op wintersport gaat. De kans op een terugkeer per ‘gipsvlucht’ is dan namelijk groot…

Ieder jaar houdt deze Oostenrijkse ski-instructeur zijn hart vast: “In de periode voor de kerstvakantie zien we vrijwel alleen maar fanatieke- en conditioneel goede skiërs. Maar straks in de kerstvakantie komen de minder goed voorbereide Nederlanders op de piste. Vaak gaan zij na een autorit van 10 uur meteen de piste op, terwijl het heel belangrijk is om eerst goed uit te rusten.

Warming up

In skischoenen staan de hielen hoger dan de tenen. Om in evenwicht te blijven moeten de knieën daarom voortdurend gebogen zijn. Dit is behoorlijk belastend voor de spieren die naast het scheenbeen lopen. Overbelasting van de spieren leidt tot vermoeidheid. En bij vermoeidheid op de piste, liggen ongelukken op de loer! Een goede warming up is een vereiste. Hier kunt u nu al mee beginnen:

– Een aantal kniebuigingen per dag is een prima start. U hoeft daarbij niet meteen tot de grond door te buigen. Tot de hoek in de knie recht is, is voldoende. Herhaal dit een paar keer per dag, tien maal.

– Om tijdens uw vakantie voldoende evenwicht en controle op de lange latten te hebben, is het van belang om nu alvast te proberen op één been te staan. Gaat dit u makkelijk af, zwaai dan tegelijkertijd met het andere been naar voren en naar achteren.

– Door uw tenen een aantal keren per dag op te trekken, traint u de spier aan de voorkant van het onderbeen.

– Het verplaatsen van uw gewicht kunt u prima oefenen door te ‘rollen’ over de onderkant van uw voet. Van de tenen naar de hielen en weer terug. Herhaal ook deze oefening een aantal keren.

– Overbodig te zeggen dat u door de trap te nemen, uw beenspieren traint!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Wintersportinformatie.nl                                                                 Slank & Fit

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.