Volle melk voor uw kind beter dan halfvolle melk?

Volgens Canadese onderzoekers is het drinken van melk met een hoog vetgehalte voor kinderen tot zes jaar, mogelijk beter dan halfvolle melk.

Deze veronderstelling komt voort uit een studie waarbij ruim 2.700 jonge kinderen werden onderzocht. Een aantal van hen kreeg volvette melk van de ouders. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat zij op latere leeftijd een lager BMI (Body Mass Index*) hadden dan kinderen die halfvolle melk kregen. Naar schatting zouden deze kinderen een drie keer lager risico op obesitas of overgewicht lopen.

Hoe kan dat nou?

Waarschijnlijk komt dit doordat kinderen die volle melk drinken minder snel honger krijgen. Calorierijke tussendoortjes zijn aan hen nauwelijks besteed.

Opvallend waren de hogere vitamine D-gehaltes bij de kinderen die volle melk dronken. Bij de andere kinderen was twee keer vaker sprake van een vitamine D-tekort. Een mogelijke verklaring hiervoor is, dat vitamine D oplost in vet en niet in water.

* De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van het lichaamsgewicht. (Voedingscentrum.nl)


Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

 

Kinderfysiotherapie bij GoFysio

 

Wilt u meer weten over overgewicht bij kinderen, of heeft u andere vragen wat betreft de gezondheid van uw kind?

Ons ‘team kinderfysiotherapie’ fit_fun_food_overgewicht3is gespecialiseerd in het revalideren, begeleiden en behandelen van baby’s en kinderen van 0 tot 18 jaar. Uw kind is bij ons in goede handen!

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.