Kookles voor een gezond hart

Ondanks dat er meer en specifieker onderzoek nodig is om echt conclusies te kunnen trekken, zijn wetenschappers ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen de temperatuur waarop voedsel wordt bereid, en het risico op het ontwikkelen van hartkwalen. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger ook het risico.

Onder toezicht van de universiteit van Edinburgh, vergeleek een team van internationale onderzoekers de gegevens van verschillende studies over de ontwikkeling van de bestanddelen die na bereiding, in voedsel ontstaan.

Gevaarlijke stoffen

Bij een bereiding van voedsel boven een temperatuur van 150 graden Celsius, verandert de structuur van het eten. Het risico op het ontstaan van gevaarlijke stoffen hierbij is hoog. (Verhitting van plantaardige oliën doet transvetten ontstaan die slecht zijn voor de gezondheid.)

Tijdens het frituren of roosteren wordt het voedsel dermate snel verhit dat er meer transvetten ontstaan. Beter is het om het voedsel te stomen; het wordt dan minder heet, zodat er ook minder gezondheidsrisico’s kunnen optreden.

Door gezond te eten kunnen mensen het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Daarnaast is een gezonde leefstijl (niet roken en minimaal een half uur per dag bewegen) natuurlijk erg belangrijk om het risico op hart en vaatziekten te verminderen!

 

Beweegprogramma hart en vaatziekten bij GoFysio

Hart- en vaataandoeningen zijn één van de grootste gezondheidsrisico’s in Nederland. GoFysio beschikt over een beweegprogramma voor mensen met hart- en vaataandoeningen.

Claudicatio_GoFysio_looptraining

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

 

 

 

 

 

 

Dit beweegprogramma is gecertificeerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.