‘De botste dag van het jaar’

20 Oktober jl. was het Wereld Osteoporose Dag, ook wel de ‘botste dag van het jaar’ genaamd.  De International Osteoporosis Foundation (IOF), bracht op deze dag de ziekte niet alleen onder de aandacht, maar legde tevens wereldwijd het accent op de noodzaak van het geven van goede voorlichting en het stimuleren van onderzoek.

Naast het IOF was ook de Wereld Gezondsheidsorganisatie actief bij de verwezenlijking van deze bijzondere dag. In meer dan 90 landen vonden activiteiten ter verbetering van de botstructuur plaats.

Botbreuken

Bij osteoporose wordt de sterkte van de botten verzwakt. Een patiënt loopt hierdoor een verhoogd risico op botbreuken bij een val. Dit kan gevaarlijke vormen aannemen, vooral wanneer het de rugwervels betreft.

Osteoporose en GoFysio             Kenniscentrum Fysiotherapie

GoFysio heeft een beweegprogramma, gericht op de ziekte osteoporose ontwikkeld. Om deel te kunnen nemen aan dit programma heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Kijkt u voor meer informatie op onze webpagina.

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.