Trampolinespringen: gezond, maar vooral leuk!

Dat trampolinespringen net ietsje beter voor ons is dan andere activiteiten, wijst een onderzoek van The American Council on Exercise uit. De reden: we zouden ons er beter bij voelen….

Ten behoeve van dit onderzoek werden 24 gezonde studenten gevolgd, die gedurende zes maanden drie keer per week sportten. Een verplicht onderdeel van hun programma was, dat zij negentien minuten lang moesten trampolinespringen.

Hierbij werd duidelijk dat het trampolinespringen intenser lijkt dan het in werkelijkheid is. “Dit komt waarschijnlijk doordat, terwijl de spieren hard werken, de trampoline de schokken opvangt die je lichaam maakt. Daardoor zijn de klappen op je voeten en benen minder hard“, zegt onderzoeker John P. Porcari.

Plezierfactor

Hoewel trampolinespringen technisch gezien dezelfde effecten bleek te hebben als 11 kilometer hardlopen per uur, fietsen, voetballen, basketballen of frisbeeën, heeft het voor de onderzoekers toch een streepje voor.

Aan de hand van de resultaten benadrukken zij namelijk dat veel deelnemers het springen op een trampoline als leuk ervaren. “De plezierfactor overstijgt de factor dat je hard aan het werken bent. Je focust je vooral op het hebben van plezier“, aldus Porcari.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl                                                                              Hardloopschoenen

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.