Bewegen ook zinvol op latere leeftijd!

Het risico op de ontwikkeling van diabetes type 2 zou lager zijn bij mensen die regelmatig fietsen, dan bij mensen die nauwelijks de fiets pakken. Dit bleek uit de resultaten van een universitair, Deens onderzoek, waaraan 50.000 Denen in de leeftijdsklasse van 50 tot en met 65 jaar hun medewerking verleenden.

Bij aanvang van het onderzoek waren alle deelnemers vrij van diabetes type 2 of andere chronische ziektes. Bepaalde leefsstijlen werden genoteerd. Zo ook hun fietsgewoontes.Vijf jaar later pakten de onderzoekers de draad van de studie weer op. Aan de hand van het verloop van het fietsgedrag bekeken de onderzoekers welke mannen en vrouwen inmiddels diabetes type 2 ontwikkeld hadden.

De regelmatig fietsende deelnemers bleken 20% minder kans te hebben op de ontwikkeling van diabetes type 2. “We vinden het vooral interessant dat degenen die waren begonnen met fietsen een lager risico hadden, bij een onderzochte populatie van middelbare leeftijd”, aldus onderzoeker Martin Rasmussen. Met andere woorden: Ook op latere leeftijd is het zinvol om te beginnen met bewegen!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl        

                                   

                                                                       fysiofitness_oefenzaal-beweegprogramma

Beweegprogramma ‘Diabetes’ bij GoFysio

Heeft u de diagnose Diabetes type 2 gekregen? GoFysio heeft een beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met Diabetes type 2:

Door meer te bewegen in de juiste intensiteit wordt de insulinehuishouding (naast medicijnen) beter gereguleerd. In een traject van drie maanden leert u onder begeleiding hoe u als diabetespatiënt uw conditie kunt verbeteren en een meer actieve leefstijl kunt ontwikkelen.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.