Vrouwen in de overgang

Overgangsklachten. Ze zijn niet per definitie leeftijdsgebonden. De één heeft er meer last van dan de ander. De één heeft er ook langer last van dan de ander. Overgangsklachten als opvliegers, prikkelbaarheid, huilbuien, schommelingen in gewicht, zweten, hoofdpijn, etc. zijn ‘ algemeen bekend’.

 

Maar ook klachten als botontkalking, spier- en gewrichtspijnen, obstipatie, depressie, angsten, incontinentie, slaapproblemen, gebitsproblemen en bloedingen buiten de menstruatie om, kunnen  aan het rijtje toegevoegd worden. Een aantal van deze kwalen zouden zelfs direct of indirect,  tot grote problemen kunnen leiden.

 

GoFysio

Uw fysiotherapeut kan u begeleiden tijdens dit traject en u helpen om zo fit mogelijk door deze periode heen te komen. Bijvoorbeeld door het geven van sportadvies, bekkenfysiotherapie*  bij bijvoorbeeld incontinentie, ontspanningsoefeningen, advies- en/of behandeling bij spier- en gewrichtsklachten, etc. Deze hulp wordt uiteraard gekoppeld aan uw persoonlijke gezondheidssituatie.

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                                                                                                        

* Bekkenfysiotherapie vormt bij klachten in het gebied van bekken en lage rug, onderbuik en bekkenbodem bij zowel mannen, vrouwen als kinderen een laagdrempelige behandelmethode.

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.