Gezonde levensstijl vermindert risico op het ontstaan van Alzheimer

Voor het eerst hebben Amerikaanse wetenschappers naar buiten gebracht dat een gezonde levensstijl (een gezond dieet, voldoende fysieke activiteit en een normaal BMI), het ophopen van bepaalde proteïnes die gelinkt zijn aan het ontstaan van Alzheimer, zou voorkomen.

Hieraan ging uiteraard een nauwkeurige studie vooraf. 44 Volwassenen tussen de 40 en 85 jaar met lichte geheugenproblemen (nog geen dementie) ondergingen een PET-scan. Op basis van gegevens als BMI en fysieke activiteit, was op de hersenscans duidelijk zichtbaar dat bij mensen met een gezonde levensstijl de ophoping van amyloïde proteïnes en neurofibrillaire knopen minder was dan bij de deelnemers die niet bewust leefden.

De noodzaak van gezond leven

De opbouw van amyloïde proteïnes in de ruimte tussen de zenuwcellen in de hersenen en de vorming van neurofibrillaire knopen in hersencellen zijn indicatoren voor de conditie van de hersenen. Het vertragen van de samenstelling van deze twee kan de ontwikkeling van Alzheimer op tijd voorkomen”, aldus de wetenschappers.

Het feit dat we de invloed van levensstijl kunnen detecteren op een moleculair niveau, voor de ontwikkeling van een serieus geheugenprobleem, verbaasde ons“, zegt woordvoerder David Merrill. “Het toont de noodzaak aan van gezond leven.”

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: NU.nl    

 

                                                                                                 Circuittraining_GoFysio_begeleiding

Een gezonde levensstijl met ‘Slank & Fit’ van GoFysio

Het is sowieso belangrijk om er een gezonde levensstijl op na te houden, maar met het oog op een vermindering van het risico op het ontstaan van Alzheimer, kunnen we er niet vroeg genoeg mee beginnen! Om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen, heeft GoFysio het Slank & Fit programma ontwikkeld. Binnen 3 maanden 5-10 kg gewicht verliezen om onder professionele begeleiding, uiteindelijk uw streefgewicht te bereiken én te behouden….Het is allemaal mogelijk! Het nieuwe instapmoment voor het Slank & Fit programma is op 15 september 2016. Voorafgaand aan uw deelname bent u van harte welkom voor een intakegesprek.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.