Fit van werk- naar vakantiemodus

Veel mensen zullen het herkennen: Heb je net vakantie, voel je overal pijn of slaat de griep toe!

Extreme vermoeidheid

Volgens hoogleraar emoties en welbevinden Ad Vingerhoets is het verschijnsel vergelijkbaar met een voetbalwedstrijd: “Veel voetballers gaan 90 minuten lang voluit. Pas na de wedstrijd voelen ze het ene na het andere pijntje.”
Wanneer je na een tijdje hard werken ineens in de vakantiemodus zit, kunnen vormen van extreme vermoeidheid de kop opsteken. Vingerhoets: “Dat komt doordat onze hersenen maar een beperkt vermogen hebben om informatie te verwerken. Als je druk bent op je werk, is je hoofd zo vol dat pijntjes niet doordringen. Maar als deze afleiding wegvalt, dringen alle signalen uit je lichaam door en voel je dat het niet goed gaat.”

Adrenaline

Je vakantie onder de wol doorbrengen is volgens de hoogleraar waarschijnlijk een adrenalinekwestie: “Bij fysieke of mentale inspanning komt adrenaline vrij. Dat heb je nodig om tot goede prestaties te komen. Na langdurige hoge werkdruk blijft het lichaam ook adrenaline produceren als je vrij bent. Dat levert energie op die je niet nodig hebt en dat ontregelt het afweersysteem.” Als minder hard werken niet altijd mogelijk is, zou bewuster leven tijdens werkdagen wellicht bij kunnen dragen aan een fitte vakantie. Probeer te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé.

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws.nl                                                                                                     Slank & Fit

 

GoFysio

Lichamelijk inspanning is aan te bevelen wanneer het lichaam meer adrenaline aanmaakt dan het nodig heeft. “Vlak voor de vakantie of aan het begin van het weekend even sporten, voorkomt dat je met te veel adrenaline aan je vrije tijd begint”, aldus Vingerhoets. Met diverse beweegprogramma’s biedt GoFysio de mogelijkheid om onder professionele en individuele begeleiding te bewegen. U bent bij ons van harte welkom!

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.