Nederlandse 65-jarigen anno 2016: gemiddeld twintig levensjaren erbij!

En dat is vergeleken met 1957 (het jaar waarin de Algemene Ouderdomswet (AOW) werd ingevoerd) ruim vijf jaar langer, aldus Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bent u momenteel 65 jaar? Dan heeft u vergeleken met uw leeftijdsgenoten zestig jaar geleden, zes keer zoveel kans om honderd jaar te worden!

Het CBS verwacht een aanhoudende stijging van de levensverwachting van de 65-jarigen; in 2060 zou dit volgens prognoses 25 jaar zijn.

Roken

Vrouwen in Nederland werden en worden vrouwen over het algemeen ouder dan mannen (de levensverwachting van een 65-jarige vrouw is 20,9 jaar, voor een man geldt 18,2 jaar). Maar ook deze cijfers zijn aan verandering onderhevig. De gemiddelde levensverwachting voor mannen is sinds 1980 sneller gestegen dan die voor vrouwen. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan het rookgedrag van mannen; zij zouden volgens het CBS eerder en massaler begonnen zijn met roken.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: ANP/NU.nl

 

Beweging

Natuurlijk helpt voldoende bewegen ook om langer en gezonder te kunnen leven! GoFysio heeft een fitnessprogramma ontwikkeld dat specifiek op senioren is afgestemd. Seniorenfitness is een trainingsprogramma dat bestaat uit conditietraining en afwisselende oefeningen, toegespitst op ieders’ wensen en mogelijkheden. Dit gebeurt uiteraard onder professionele begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Mocht u erg graag willen bewegen, maar denkt u dit niet te kunnen vanwege gezondheidsproblemen? Ook dan heeft GoFysio heel veel mogelijkheden en verschillende beweegprogramma’s. Wellicht kunnen wij in overleg met u, een programma samenstellen waardoor u weer plezier beleeft aan bewegen en zich fitter en zekerder voelt!

Kenniscentrum beweging, preventie en gezondheid

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.