Toename ongelukken kinderen tijdens gymles

Vorige week brachten wij Kinderfysiotherapie voor kinderen met overgewicht onder de aandacht.

Een andere reden om fysiotherapeutische hulp voor uw kind in te schakelen, zou het voorkomen van vallen en het aanleren van valtechnieken kunnen zijn.

Eerste hulp

In 2014 belandden 8.200 basisschoolleerlingen en 7.400 middelbare scholieren op de eerste hulp na een ongeluk tijdens de gymles. Volgens recente cijfers van VeiligheidNL zouden per dag circa 41 kinderen uit het basis- en 37 kinderen uit het middelbare onderwijs tijdens de gymles een ongeluk krijgen. Op jaarbasis liepen nog eens duizend kinderen na een valpartij op het schoolplein letsel op. Gebroken vingers of polsen ‘spanden hierbij de kroon’…

Onderzoeker van VeiligheidNL Hedy Goossens is van mening dat kinderen niet leren hoe ze een val moeten breken. “Ze worden bang om te vallen. Angst brengt verkramping met zich mee, wat de kans op een breuk kan vergroten“, aldus Goossens.

Omdat ouders volgens de onderzoekers steeds voorzichtiger worden, zouden de kinderen minder het risico van het spelen kunnen ontdekken. Opvallend was de achteruitgang van de motoriek bij kinderen, door de jaren heen.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

 

Kinderfysiotherapie bij GoFysio

GoFysio geeft ook kinderen professionele begeleiding. Ons team ‘Kinderfysiotherapie’ is gespecialiseerd in het revalideren, begeleiden en behandelen van baby’s en kinderen van 0 tot 18 jaar.

 

Kinderfysiotherapie_wandrek_begeleiding

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.