Mogelijk verlaagd risico kanker door voldoende beweging

Regelmatig bewegen zorgt mogelijk voor een verlaagd risico op dertien verschillende soorten kanker. Door meer te bewegen zou de kans op enkele varianten van de ziekte steeds kleiner worden.

Een onderzoeksteam van het National Cancer Institute onderzocht 26 typen kanker. Bij iedere variant was de mate van de invloed van beweging verschillend. Bij slokdarmkanker werd een lager risico van 42% gemeten, bij borstkanker was dit 10%

Bewegen

De onderzoekers zijn van mening dat lichamelijke beweging onder andere het niveau van hormonen die in verband worden gebracht met kanker, verlaagd. Daarbij draagt bewegen ook bij aan het op peil houden van de insuline in het lichaam. Een ander voordeel is dat cellen van mensen die voldoende bewegen beter bestand zouden zijn tegen oxidatieve stress. Ze zijn in staat beschadigd DNA dat mogelijk kanker veroorzaakt, beter te herstellen.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

 

GoFysio

Steeds meer mensen genezen van kanker. Daarom is goede nazorg ook ontzettend belangrijk. GoFysio biedt een beweegprogramma voor mensen die ten gevolge van kanker een behandeling ondergaan, of hebben ondergaan.

 

 

Oncologie_revalidatie_begeleiding_training_bij_kanker

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.