Bewegen tegen opvliegers

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, dus doen we dat dan ook: “Bewegen is belangrijk!”. Het maakt niet uit in welke vorm. Bewegen helpt ons om fit en veilig ouder te worden. Het is goed voor het hart, de bloedvaten, de hersenen, het geheugen en het maakt korte metten met stress. Bewegen zorgt voor sterke botten en onze spieren blijven er soepel door. Bovendien heeft voldoende beweging een positief effect op de spijsvertering, de energiehuishouding en onze lichaamshouding. Kortom, het hele lichaam is gebaat bij voldoende beweging!

Overgangssymptomen

Wist u ook dat vrouwen in de overgang minder last van opvliegers hebben na het sporten?

Onderzoekers van Penn University (Pennsylvania) hebben 92 vrouwen uit de leeftijdscategorie van 40 tot 59 jaar, gedurende een periode van 15 dagen gevolgd. De deelnemers hadden allen last van milde tot gemiddelde ‘overgangssymptomen’, waarvoor zij overigens geen hormoontherapie gebruikten.

Tijdens het onderzoek droegen zij een versnellingsmeter waarmee hun lichamelijke activiteiten geregistreerd werden. Daarnaast werd ook hun huidtemperatuur gemeten. Bovendien hielden zij tijdens deze periode iedere zich voordoende opvlieger nauwkeurig bij.

Minder opvliegers

De resultaten van het onderzoek bewezen dat bewegen ook effectief is tegen opvliegers! De deelnemende vrouwen bleken er minder last van te hebben wanneer ze bewogen hadden. Dit positieve effect hield zo’n 24 uur aan.

Een woordvoerder van het onderzoeksteam bevestigt: “Voor vrouwen met gemiddelde opvliegers is er geen enkele reden om lichamelijke activiteit te vermijden. Het kan juist helpen en het is zeker de beste manier om gezond te blijven als je ouder wordt.”

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

 

GoFysio

GoFysio heeft niet alleen gerichte bewegingsprogramma’s voor vrouwen met overgangsklachten. Ook vrouwen zónder deze klachten bieden wij de mogelijkheid om onder professionele en individuele begeleiding te bewegen. Dit geldt natuurlijk ook voor mannen. Jong, oud, in goede conditie, of met gezondheidsklachten, iedereen is van harte welkom bij GoFysio!

 

                                                                        Pilates GoFysio

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.