3 mei 2016: Wereld Astma Dag

De eerste dinsdag van de maand mei wordt ieder jaar uitgeroepen tot ‘De Wereld Astma Dag'(WAD). Deze bijzondere dag wordt georganiseerd door het Globale Initiatief voor Astma (GINA) in samenwerking met gezondheidszorggroepen en astmaopvoeders. Het doel is om de voorlichting over astma en de astmazorg wereldwijd te verbeteren. In ieder deelnemend land vinden diverse activiteiten als workshops, bijeenkomsten en presentaties  plaats. Voorlichting via diverse media is een belangrijk onderdeel van deze dag.

COPD en astma

Veel mensen denken dat COPD en astma hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval. Hoewel het beide luchtwegaandoeningen zijn, zijn er weldegelijk verschillen. Bij COPD zijn de luchtwegen vernauwd door beschadiging van bijvoorbeeld roken. Voor astma is helaas nog geen echte oorzaak aan te wijzen, maar er zijn wel factoren die de kans op astma vergroten. Een ander verschil is dat de symptomen bij astma periodiek zijn en bij COPD chronisch.

Sporten

Ondanks de verschillen hebben beide aandoeningen wel iets gemeen, ze zijn nl. allebei gebaat bij bewegen. GoFysio helpt u hier graag bij en heeft voor COPD patiënten een speciaal bewegingsprogramma ontwikkeld. De mening van het Longfonds wat betreft sport voor astmapatiënten: “Sporten is voor iedereen gezond, vooral voor mensen met astma. Bewegen met astma is even wennen, misschien zelfs moeilijk in het begin. Maar het levert u uiteindelijk wel veel op. Het verbetert de conditie van uw longen. U heeft minder last van uw astma.”

GoFysio

Zowel mensen met COPD, als mensen met astma zijn bij ons in goede handen. Samen met u en afgestemd op uw wensen en mogelijkheden, helpen wij u graag om op verantwoorde wijze uw conditie te verbeteren. Heeft u vragen over bijvoorbeeld vergoedingen, of verwijzingen van uw huisarts? Ook dan bent u van harte welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen in één van onze vestigingen!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bronnen: Longen & Leven.nl / Longfonds.nl                                                 Cardiorevalidatie Looptraining Claudicatio

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.