Voorjaarsmoeheid

Ons energieniveau gaat tijdens de wintermaanden heel langzaam achteruit. En wanneer dan eindelijk het zonnetje doorbreekt en de temperatuur buiten aangenaam wordt, voelen veel mensen zich moe en futloos. Door een gebrek aan vitamines, mineralen, beweging en buitenactiviteiten (en wellicht een winterdipje?) tijdens de winter, hebben we nu een boost nodig om de zomermaanden fit door te kunnen brengen. Misschien herkent u zich hierin? Voorjaarsmoeheid is geen ‘officiële aandoening’, maar een klacht die samenhangt met verlies van energie.

De oplossing: Bewegen!

Tijdens het bewegingsproces maakt ons lichaam o.a. de stof endorfine aan. Endorfine zorgt ervoor dat we ons lekker voelen. Bovendien zorgt de bloedcirculatie voor meer toevoer van zuurstof naar de organen en hersenen. Gevolg: We functioneren en slapen beter én we zijn scherper! Alles wat we nodig hebben om ons energieniveau op te krikken!

Bewegen binnen uw mogelijkheden

Natuurlijk is het erg belangrijk om extra te bewegen, maar het moet wel op een veilige manier gebeuren. Sommige mensen hebben minder mogelijkheden om zich te bewegen, of kampen met bepaalde aandoeningen waardoor bewegen niet zo eenvoudig is. Teveel bewegen kan echter voor blessures zorgen.

GoFysio helpt u graag!

Om ervoor te zorgen dat extra bewegen goed is afgestemd op uw mogelijkheden, heeft GoFysio diverse beweegprogramma’s. Onder professionele begeleiding en in overleg met u, helpen wij u graag om op verantwoorde wijze zomerfit te worden!

Bron: Fysionieuws.nl
Geschreven door: Dorothy Looman                                                             Slank & Fit                                                           

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.