Arbeidsomstandigheden en ergonomie

Arbeidsgerelateerde klachten worden niet per definitie veroorzaakt door fysieke belastingen zoals herhalende bewegingen, een verkeerde houding, of bijvoorbeeld te zwaar tillen. Ook psychische belastingen spelen hierin een grote rol.

De lat te hoog

Vaak legt men de lat voor zichzelf te hoog, worden er te weinig pauzes genomen, of is er weinig steun onder collega’s en werkgevers. Resultaten van een recent onderzoek van Jobbird.nl, laten zien dat een kwart van de werknemers de werkdruk in Nederland te hoog vindt. “Nederland is het land met het minste aantal contracturen, maar er moet wel veel gepresteerd worden om de economie draaiende te houden. Dat is de kern van het probleem”, zegt Marc van Veldhoven, hoogleraar werk, gezondheid en welbevinden aan de Universiteit van Tilburg.
Speciaal voor arbeidsgerelateerde klachten heeft GoFysio een kenniscentrum voor arbeid, re-integratie en advies, opgezet.

NB: (Voor spanning – of stressgerelateerde klachten, kunt u bij onze vestiging in Utrecht Terwijde ook terecht voor psychosomatische fysiotherapie

Geschreven door: Dorothy Looman
Bronnen: Gezondheidplus.nl , Nieuwsbank.nl                                

 

 

kenniscentrum-arbeid-820x240

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.