Minister Schippers op desk-bike: “ Zitten is het nieuwe roken”.

Een minister heeft weinig tijd voor sporten. Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport…!!) heeft de perfecte oplossing gevonden: een desk-bike.

Spierpijn

In haar vrije tijd is minister Schippers nogal ‘beweeglijk’. “Maar”, zo zegt zij, “als ik een paar dagen had gewerkt, kreeg ik altijd zulke zere benen. Ik had aan alle kanten spierpijn en stortte in.”

Sporten doet zij niet. Op vrijdagochtend is er een klein aantal ministers actief in een fitnessruimte vóórdat de wekelijkse ministerraad begint,  maar ook daar maakt zij geen deel van uit. “Want dan heb ik om 8.00 uur mijn eerste vergadering hier.”

Fiscale tegemoetkoming

Volgens de minister kunnen werkgevers in Nederland desk-bikes aanschaffen voor op de werkvloer. Zet de ‘thuiswerkende’ werknemer de desk-bike echter thuis neer, dan geldt deze fiscale tegemoetkoming niet. Op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, staan er inmiddels veertig.
Hoewel de minister zich niet echt fitter voelt, is de spierpijn die zij dagelijks voelde weg. Het lezen van ingewikkelde stukken tijdens het fietsen vindt zij geen aanrader. “Maar telefoneren en praten gaat wel prima. Als ik op tijd ben en achter mijn bureau werk, zit ik op die fiets. We moeten van die inactieve houding op het werk af. Zitten is het nieuwe roken”, aldus minister Edith Schippers.

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: AD.nl                                                Inspanningstest

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.