Groeiend aantal valpartijen onder ouderen

We hebben er al eens eerder aandacht aan besteed. Echter, de actualiteiten vertellen ons dat valpartijen onder ouderen (met alle nare gevolgen van dien), nog altijd regelmatig voorkomen. Sterker nog, het probleem verergert zich. Op basis van cijfers van een onderzoek, uitgevoerd door Veiligheid NL in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, meldt zich iedere zes minuten een oudere op de spoedeisende hulp en sterven er vijf à zes keer zoveel ouderen na een valpartij dan dat er verkeersdoden zijn.(Vorig jaar werden 88.000 ouderen behandeld op de spoedeisende hulp na een valpartij. 40.000 Mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis en bijna 3.000 ouderen overleden ten gevolge van een val)

 

Sociaal isolement

Als ouderen geblesseerd raken door een valpartij, kan dat grote gevolgen hebben. Zelfstandig wonen wordt vaak een probleem. Een langdurige revalidatie is in veel gevallen nodig. Deskundigen zijn van mening dat er steeds vaker sprake is van een sociaal isolement, omdat ouderen het huis dikwijls niet meer uit durven.

 

GoFysio

 

Herkent u zich hierin en heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Onze professionele fysiotherapeuten begeleiden- en adviseren u graag! En om uw conditie op peil te houden heeft GoFysio een Seniorenfitnessprogramma. Seniorenfitness een trainingsprogramma dat bestaat uit conditietraining en afwisselende oefeningen, toegespitst op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

 

Wij wensen u een veilig en gezond 2016 toe!

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                          fysiofitness_oefenzaal-beweegprogramma
Bron: Nos.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.