Straks op wintersport? Nu voorbereiden!

Het was de afgelopen week regelmatig in het nieuws: De meeste Nederlandse wintersporters bereiden zich fysiek niet voor op hun skivakantie. Dit is tevens af te lezen uit de resultaten van een onderzoek dat TNS Nipo uitvoerde, in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Maar liefst 53% van de 1155 ondervraagde wintersporters bereid zich op geen enkele manier, fysiek, voor.

Gipsvlucht

Vooral jongeren zijn van mening dat een specifieke fysieke voorbereiding voor hen niet nodig is. Jaarlijks keren echter honderden wintersporters per ‘gipsvlucht’ huiswaarts…

Ski-instructeur Lisette Untied vanuit Oostenrijk “We zitten nu nog voor de kerstvakantie, dus nu zijn er nog zeer fanatieke skiërs en die zijn doorgaans in goede conditie. Maar straks in de kerstvakantie komen de minder goed voorbereide Nederlanders op de piste.” Volgens de ski-instructeur onderschatten veel skitoeristen de impact van de heenreis. “Na een autorit van 10 uur gaan ze vaak gelijk de piste op, terwijl het heel belangrijk is om eerst goed uit te rusten.

Conditie

Volgens de skilerares is het vooral belangrijk om de conditie op peil te hebben. “Je hoeft niet per se elke dag squats te doen voor je op wintersport gaat. Regelmatig sporten, zoals hardlopen of voetballen, zorgt ervoor dat je een goede basisconditie krijgt en dat is meestal al voldoende“, aldus Lisette Untied.

 

Vorig jaar gaf GoFysio u al enkele warming up tips  om voorbereid op wintersport te gaan. Bezoek onze webpagina, bel ons, of loopt u gerust binnen voor vrijblijvend advies en informatie, zodat u dadelijk van een fitte en sportieve wintersportvakantie kunt genieten!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: NOS.nl                                                                            GoFysio ruimte

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.