Broers Gaasenbeek jagen op succes in kleuren van GoFysio

Na een periode van stilte willen wij weer een update geven van onze prestaties in het marathonschaatsen. In de kleuren van GoFysio rijden wij nu voor het tweede jaar op rij marathonwedstrijden in de leeftijdsklasse 40+, oftewel de masters.

Succes en Tegenslag

Als teamgenoten en als broers, rijden we al enkele jaren in die 40+ categorie menig podiumplaats bij elkaar. Dit gaat overigens niet zonder slag of stoot. Beide zijn we gezegend met “talent” voor het schaatsen. Technisch ziet het er dan ook allemaal strak uit en door hard werken is er er ook wel vermogen in de benen gekomen om over de inhoud van de longen maar te zwijgen. Daarnaast snappen we het spelletje en dwingen we het gewoon af. Maar ondanks al het succes hebben we ook met tegenslag te maken. Iets waar iedere sporter mee te maken krijgt.

Broer Robert behaalde zijn grootste succes in 2013 met de Nederlandse titel op kunstijs. Een seizoen later ging het lang voor de wind totdat hij in december tweemaal hard ten val kwam. Eerst een harde val met de fiets met als gevolg een flinke hoofdwond. Enkele weken daarna volgde een val op het ijs met alweer hoofdletsel. Normaal gesproken zou dit het einde van het seizoen betekenen maar wonder boven wonder stond hij in januari weer op het ijs en volgden er zelfs nog twee overwinningen in het Zesbanen toernooi. In dezelfde winter nam ondergetekende de honneurs waar en finishte bijna iedere wedstrijd op het podium. Met een zilveren plak op het NK mistte ik op een haar de Nederlandse titel. Er bleef dus nog wat te dromen over.

Nekletsel

Beiden waren we dan ook ambitieus en gingen eind april vol frisse moed in training. Maar het liep even anders. In juni kwam ik ten val met de racefiets en hierbij brak ik mijn nek op drie plaatsen. Niet het minste letsel maar met de wetenschap dat een dwarslaesie ook tot de mogelijkheden had behoort werd het lot berustend geaccepteerd.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Het Zesbanen toernooi van dit seizoen is inmiddels gestart en hierin doet Robert het super. Met een vierde, een derde, een tweede en zelfs drie eerste plaatsen  kan het bijna niet beter. Eind november werd hij ook nog eens gewestelijk kampioen van het gewest Noord-Holland Utrecht. Ikzelf stond lang aan de kant maar schaatste mijn eerste rondjes alweer eind oktober en eind november reed ik zelfs alweer de eerste wedstrijd. Iets wat ik wel op gehoopt had maar zeker niet verwacht.

Hopelijk blijven we deze winter bespaard van nieuwe tegenslagen, gaat het ongelooflijk hard vriezen en blijven we als de schaatsende broers succes hebben.

Sportieve groet,

Arnold Gaasenbeek

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.