Verslaafd aan social media

Eén op de zes jongeren zegt verslaafd te zijn aan Facebook, Whatsapp, Instagram, Skype en/of YouTube. Vooral meisjes lijken veel tijd aan social media te besteden en zeggen een goed gevoel te krijgen als hun berichten ‘geliket’, ‘geretweet’, of gedeeld worden. En wanneer er geen mogelijkheid is om online te zijn, zijn het vooral ook de meisjes die hier onrustig van worden. Dit alles blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Niet direct een nieuwsbericht dat thuishoort op de website van uw fysiotherapeut. Maar indirect en op langere termijn misschien wel… Denkt u bijvoorbeeld aan RSI klachten, concentratieproblemen, of te weinig lichaamsbeweging bij uw kind.

Persoonlijk contact

Ondanks deze ‘digitale passie’, vinden vrijwel alle ondervraagde jongeren persoonlijk contact belangrijker. Maar soms is dit, door bijvoorbeeld grote afstanden, niet mogelijk. In deze gevallen helpt social media om contacten te kunnen blijven onderhouden. “Echter, teveel ‘online’ zijn, heeft ook weer nadelige gevolgen voor de contacten met familie en vrienden die wèl in de buurt wonen”, aldus een klein groepje jongeren.

Dat social media negatieve gevolgen voor hun levensstijl kan hebben, erkent bijna de helft van de deelnemers. Ze slapen slechter en kunnen zich (op school) minder goed concentreren.

Preventie, voorlichting en verslavingszorg

Volgens D66-Kamerlid Vera Bergkamp ligt de primaire verantwoordelijkheid om iets te doen als de verslaving problematisch wordt, bij de kinderen en ouders zelf. Toch wil ze, tijdens een in januari gepland debat over verslavingszorg, praten over de mogelijkheden van preventie, voorlichting en verslavingszorg, vanuit de overheid.

Geschreven door: Dorothy Looman                                                            kinderfysiotherapie_astma_bellenblaas
Bron: Nu.nl

 

Voor vragen over fysiotherapie voor kinderen, verwijzen wij u graag naar ons speciale kenniscentrum voor Kinderfysiotherapie (Utrecht, Leidsche Rijn en De Meern. Bij GoFysio Kinderfysiotherapie bent u verzekerd van de beste zorg voor uw kind!

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.