‘Fit & Vaardig’ op school

Drie maal per week al bewegend taal- en rekenles. Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen ontdekten dat leerlingen op deze manier beter leren rekenen en spellen. Sterker nog: al na twee jaar zouden zij een leerwinst van 5 maanden boeken. Bovendien zouden leerlingen zich na deze ‘ Fit & Vaardigles’ beter op hun taken in de les erna concentreren.

De onderzoekers riepen het programma ‘Fit & Vaardig’ in het leven. Met dit programma werd gekeken in hoeverre het bewegen tijdens de les van invloed is op de schoolprestaties van de leerlingen in het basisonderwijs.

Joggen

De ‘Fit & Vaardiglessen’ (rekenen en taal) duren een half uur en worden drie maal per week gegeven. De lessen sluiten aan op bestaande methodes. Op het digibord verschijnen opdrachten en de leerlingen moeten door een beweging te maken een antwoord geven op een vraag. Een voorbeeld: “Spel het woord ‘gymles’ en maak een sprong bij iedere uitgesproken letter.” Tussen de opdrachten door worden er basisbewegingen als joggen, gedaan.

Goede gezondheid

De lessen hadden niet alleen een positieve invloed op de concentratie en de reken- en schrijfprestaties van de kinderen. Tevens hun gezondheid ging zichtbaar ‘met sprongen vooruit’; de body mass index (BMI) van de deelnemende leerlingen was na één jaar gelijk, terwijl de BMI van de controlegroep die de gewone lessen volgde, was toegenomen.

Geschreven door : Dorothy Looman
Bron: Rug.nl

Voor vragen over fysiotherapie voor kinderen, verwijzen wij u graag naar ons speciale kenniscentrum voor Kinderfysiotherapie (Utrecht, Leidsche Rijn en De Meern. Bij GoFysio Kinderfysiotherapie bent u verzekerd van de beste zorg voor uw kind!

 

Kinderbekkenfysiotherapie 3

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.