Dag zomer, welkom herfst!

De dagen worden steeds sneller korter, kouder en natter. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel. Niet nodig! Enkele tips om een opkomende ‘herfstdip’ voor te zijn:

 

  • Kost het opstaan ’s ochtends u moeite nu het donker en kouder is? Koop een wekker die u naast geluid, ook met licht wakker maakt. Want wist u dat zodra de iris van het oog licht vangt, het slaapverwekkende hormoon melatoline afgebroken wordt? Tegelijkertijd produceert het lichaam stoffen waardoor we wakker worden.

 

  • Zorg voor zoveel mogelijk buitenlucht overdag. Want zonlicht maakt vitamine D aan, en dit hebben we nodig voor een goede gezondheid! Daarbij kan een fysiek fit lichaam ook mentaal meer aan.

 

  • Koop de juiste voeding. Het eten van seizoensgroenten zorgt voor een goede vitaminebalans. Bovendien zijn ze verser, beter van smaak en milieuvriendelijker. Op het internet zijn verschillende groentekalenders te vinden.

 

  • De herfst is hét buitensportseizoen bij uitstek. De temperaturen zijn vaak aangenaam; niet te heet en vaak is het ook nog niet winters koud. Tijdens het sporten maken de hersenen endorfine aan. Dit zorgt voor een energieboost en een ontspannende werking tegelijkertijd. Zorgt u wel voor de juiste dosering, want teveel willen presteren werkt overbelasting en blessures in de hand. Vraag onze fysiotherapeuten om professioneel en persoonlijk advies!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws                                                                                 Slank & Fit

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.