We drinken te weinig water

Om het verlies van vocht door ademhaling, transpiratie en urine te compenseren, raadt het Voedingscentrum aan om dagelijks 1,5 liter te drinken. De resultaten van het Nationaal Wateronderzoek onder 1079 mannen en vrouwen, vertellen ons echter dat slechts 1 op de 5 ondervraagden hiervan op de hoogte is. 29 Procent denkt dat dit meer glazen zouden moeten zijn, terwijl 37 procent juist meent dat het drinken van minder glazen gezond is.

 

Hoeveel, en wat drinken we?

De gemiddelde Nederlander drinkt ruim vier glazen water (250 ml) per dag. Minder dus, dan de aanbevolen hoeveelheid. Over het algemeen is dit kraanwater, en/of natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Daarnaast drinken we ook wel eens natuurlijk mineraalwater met koolzuur (31 procent), natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (29 procent) en water uit een watercooler (28 procent).

Raymond Gianotten, directeur van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS): “In deze zomermaanden is een goede hydratatie extra relevant. Door de warmte zweet je meer, waardoor een goede vochtaanvulling nog belangrijker is.”

 

Geschreven door: Dorothy Looman 
Bron: Telegraaf.nl                                                                          Slank & Fit

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.