Kantoorbaan? Twee uur tussentijds wandelen per dag houdt je gezond!

Wanneer je zittend ’werk hebt, is het raadzaam om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Dat wisten we al. Britse experts hebben nu berekend dat mensen met een kantoorbaan tijdens hun werk minstens twee uur van hun stoel af zouden moeten komen, om risico’s op diverse ziektes als hart- en vaatziekten, diabetes en sommige kankersoorten, te verminderen.

“Van alle tijd die we zittend doorbrengen is dat voor 70% op het werk. Daar kunnen we dus het best beginnen,” aldus een woordvoerder. In hoogte verstelbare bureaus (waar men ook staand achter kan werken) worden daarom aanbevolen. Toch is te lang achter elkaar staan ook niet bevorderlijk voor bijvoorbeeld, de rug. Even wandelen zou in dat geval de beste oplossing zijn om rugklachten te voorkomen. Tevens het aannemen van een andere houding zodra de onderrug gevoelig wordt, wil helpen.

Volkomen zinnig

“Het advies van twee uur bewegen is volkomen zinnig”, zegt Tibor Hortobagyi, hoogleraar bewegen en gezond ouder worden aan de Rijksuniversiteit Groningen en niet betrokken bij de Britse studie. ‘Twee uur lijkt lang, maar alle onderzoeken wijzen erop dat het goed is om het onafgebroken op je stoel zitten, te doorbreken. (Om zelf aan de benodigde beweging te komen, legt hij ieder uur een heel traject af in het universiteitsgebouw)

 

Ondervindt u problemen met bewegen? Wilt u weten wat voor u de beste manier is om aan voldoende beweging te komen? Ons team helpt u graag op weg met persoonlijk en professioneel advies!

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                      hardloopclinic hardlopen
Bron: Volkskrant.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.