Na muisarm, Blackberry-rsi, sms-duim, ‘kantoorknie’, WhatsApp-vinger, nu ook WhatsApp-nek?

Dagelijks uren gebogen over je telefoon zitten en kampen met nek- en rugpijn? Volgens Amerikaanse wetenschappers zet een gebogen ‘Whatsapp-houding’ onnodige druk op de nek. Door de verhoogde druk op de wervelkolom (als gevolg van het buigen van de nek) steken rugproblemen sneller de kop op.

 

Belasting

Wanneer we ons hoofd in een hoek van 60 graden buigen, dan ontstaat er al een druk van 27 kilo op de wervelkolom. Een hoek van 45 graden leidt tot een druk van 22 kilo, een hoek van 30 graden geeft een druk van 18 kilo en een hoek van 15 graden staat voor 12 kilo extra belasting. Volgens onderzoeker Kenneth Hansraj is het risico op vroegtijdige slijtage groot.

Hansraj: “Hoewel het in deze tijd bijna onmogelijk is om de veroorzakers van dit probleem, tablets en telefoons, te vermijden moet iedereen toch alert blijven en in de juiste houding op deze apparaten neerkijken.

Een slechte houding werd in eerdere studies al gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen waaronder rugpijn, gewichtstoename, obstipatie, zuurbranden, migraine en ademhalingsproblemen.

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                        kenniscentrum-hoofdpijn
Bron: Telegraaf.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.