Body Mass Index

De BMI-waarde (Body Mass Index) staat voor de verhouding tussen lengte en gewicht; het gewicht gedeeld door het kwadraat van de lengte. Voor een optimale gezondheid moet de BMI–waarde tussen de 18,5 en 24,9 liggen, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

 

Berekeningen van Canadese onderzoekers toonden aan dat  volwassenen met een BMI van 30 of hoger, gemiddeld bijna 6 jaar korter leven. Bovendien zouden zij kampen met een zwakke gezondheid en dus vaker ziek zijn. Maar ook een te lage BMI-waarde (ondergewicht) zorgt voor gezondheidsklachten. De weerstand van het lichaam neemt af en functionele beperkingen als spierslapte kunnen de kop opsteken.

Ook al zegt het BMI in principe niets over de spiermassa, het geeft wél een goed beeld van onze gezondheid weer. Een heel hoog of heel laag BMI betekent immers een grotere kans op gezondheidsklachten en eerder overlijden.

 

Op de website van de Hartstichting kunt u uw eigen BMI waarde berekenen.

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                                     Logo GoFysio
Bron: NRC Next

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.