Zomertijd

Afgelopen zaterdagnacht 28 maart, ging de klok weer een uurtje vooruit. Naast een uurtje minder slapen, houdt dit meer in…

Bijvoorbeeld, een toename van het aantal verkeersongelukken en een stijging van vijf procent van het aantal hartinfarcten. Daarbij voel(d)en veel mensen zich geiiriteerd en niet uitgeslapen. Volgens de Groningse chronobioloog Domien Beersma, is dit allemaal het gevolg van de overgang van winter- naar zomertijd.

Bij het instellen van de zomertijd wordt de klok een uur vooruit gezet. De avondmensen onder ons, voelen zich volgens de hoogleraar nog helemaal niet moe op het tijdstip dat ze normaal gesproken naar bed gaan. Ook al geeft de klok aan de muur bedtijd aan, doet hun biologische klok dit niet. Zij blijven langer op, waardoor ze ’s morgens niet uitgerust zijn.

Biologische klok

De invloed van dit tijdsverschil  op onze biologische klok, is volgens de hoogleraar immens. De resultaten van een Zweeds onderzoek tonen een duidelijke stijging van het aantal hartinfarcten in de eerste week na het verzetten van de klok, aan. Niet alleen dat, ook het immuunsysteem kan ´van slag´ raken. Bovendien lijkt het bioritme eveneens van invloed te zijn op de werking van organen.

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws.nlSlank & Fit

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.