‘Nieuwjaarsblessures’

Het staat buiten kijf dat bewegen en sporten erg belangrijk is voor een goede gezondheid. Begint u echter met sporten, doet u dit dan met behulp van professionele begeleiding.

Dat niet iedereen dit advies opvolgt, is te zien aan de opvallende toename van het aantal sportblessures tijdens de eerste weken van dit jaar. Veel mensen zijn vanwege goede voornemens opeens fanatiek sporten, maar liepen vaak te hard van stapel..

Opbouwen

Het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapeuten maakt zich zorgen over deze zgn. ‘nieuwjaarsblessures’. Doordat de ongetrainde pezen vaak overbelast raken, krijgen blessures de vrije hand. “Er is niets mis met goede voornemens”, aldus sportfysiotherapeut Jeffrey Jansen. “Bewegen is hartstikke gezond. Om blessures te voorkomen, adviseren wij echter met klem het sporten op te bouwen.”

De ervaringen van 22.000 fysiotherapeuten laat de omvang van deze problematiek rond beginnende sporters, zien. Zodra men met blessures te maken krijgt, wordt de draad naderhand vrijwel nooit opnieuw opgepakt. Jansen: “De goede voornemens zijn dan weer helemaal weggezakt.”

Beweegprogramma

Herkent u zich hierin? GoFysio helpt u graag de draad weer op te pakken! Heeft u bijvoorbeeld diabetes, artrose, of wilt u korte metten maken met overtollige kilo’s, en wilt u graag sporten? Ook dán hebben wij het adequate beweegprogramma voor u!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Telegraaf.nl

Oefentherapie GoFysio

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.