Ongekend succesvol

Het schaatsseizoen loopt inmiddels ten einde. De belangrijke kampioenschappen zijn verreden en de competities zijn voorbij. Met alleen nog een baankampioenschap marathon op 8 maart te verrijden kijken wij al voorzichtig uit naar de zomer. Hoe gaat de zomerplanning eruit zien om het een volgende winter nog beter te kunnen gaan doen?

Gebroken neus

Als broers Gaasenbeek zijn we deze winter bijzonder succesvol geweest. In de overwegend zwarte pakken met de oranje GoFysio opdruk waren wij een schrik voor de concurrentie binnen ons gewest. In het sterk bezette Zesbanentoernooi heersten wij van begin tot het einde. Maar ook wij hadden onze tegenslagen, vooral Robert. Robert kwam ongenadig hard ten val. Eerst begin december op de fiets. Om dit daarna 3 weken later nog eens dunnetjes over te doen op het ijs. Met als resultaat een gebroken neus, met daarbij een open fractuur en een hersenschudding. Door omstandigheden werd de neus pas een week later gezet. Daarna volgde een gevecht om nog iets van zijn seizoen te maken. En hoe! Voor hem uit het niets behaalde hij tweemaal op rij de winst in een Zesbanenwedstrijd. Beide keren was dit in Hoorn en de zeges waren een overwinning op zichzelf. Wat had hij diep gezeten en zich daarna tot deze successen terug geknokt.

15 podiumplaatsen

Voor Arnold begon de winter ijzersterk. Een klasse beter dan de concurrentie heerste hij in het Zesbanen toernooi. Ondersteund door broer Robert werd menig aanval dan ook met een podiumplaats afgerond. Samen zijn dit maar liefst 15 podiumplaatsen in 11 wedstrijden. Hiervan waren er zes goed voor een overwinning. In het eindklassement bleef het lang spannend maar ook hier waren de eerste twee plaatsen voor de GoFysio-mannen.

Voor wat hoort wat

Dat dit succesverhaal niet alleen een conditionele achtergrond heeft moge duidelijk zijn. Het schaatsen is typisch zo’n sport waarbij ook veel andere factoren een rol spelen. Naast een goede conditie en een sterk lijf zijn ook de juiste focus, goede techniek en tactisch inzicht vereist. Ook een goede begeleiding en steun van het thuisfront draagt natuurlijk bij aan de prestaties. Wij zijn dan ook bijzonder blij met de ondersteuning van GoFysio met de kleding en inspanningstesten. Daarvoor willen wij graag iets terug. Op zaterdag 28 februari zullen wij proberen de medewerkers van GoFysio iets bij te gaan brengen op het technische vlak van het schaatsen. Tot snel op de Vechtsebanen.

Robert en Arnold Gaasenbeek

Het eindklassement van het Zesbanen toernooi: http://marathonschaatsenutrecht.nl/uitslagen-wedstrijd.html?wedstrijd=m20150215#klassement

 

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.