Over hardlopen

Hardlopen is al jaren één van de populairste sporten in Nederland. Naar verluidt zijn in er in ons land tussen 1,6 en 4 miljoen mensen actief in de hardloopsport.

Leuk om te weten dat…

…Spaanse onderzoekers na jaren van onderzoek geconstateerd hebben dat de twintigers onder de marathonlopers het snelst zijn.  De leeftijd waarop mannen het snelst zijn, zou op hun 27ste zijn. Voor vrouwen geldt de leeftijd van 29 jaar.

…de oudste marathonrenner ooit, 101 jaar oud was! Fauja Singh liep in 2012 de London Marathon, in een tijd van 7:49. In 2011 floreerde hij bij de Toronto Front Marathon als de eerste 100-plusser die een marathon uitliep. De titel van de oudste vrouw die een marathon uitliep, staat op naam van Gladys Burrill.  In 2011 liep zij op 92-jarige leeftijd, de Honolulu Marathon in 9:53.

…het een fabeltje is dat goede hardloopschoenen blessures voorkomen. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, is sportarts Bredewege zelfs van mening dat mensen misleid worden: “Fabrikanten bieden slechts een schijnzekerheid, waardoor blessures juist in de hand gewerkt worden.” De kans op blessures zou vooral toenemen wanneer men te veel, te snel of te vaak traint, ongeacht de schoenen die men draagt.

…de gemiddelde hardloopschoenen in principe zo’n 90 tot 100 euro kosten. (Dertig jaar geleden was dit, omgerekend, rond de 20 euro). Dankzij het groeiende aantal budgetwinkelsis het echter voor bijna iedereen mogelijk om betaalbare hardloopschoenen te kopen.

…een Amerikaanse studie uitwijst dat hardloopschoenen gemiddeld zo’n 400 mijl, oftewel zo’n 650 kilometer meegaan. Daarna raken de zolen versleten en is het belangrijk ze te vervangen. Draagt u uw hardloopschoenen ook tijdens uw dagelijkse bezigheden, houd u er dan rekening mee de schoenen na ongeveer 320 (hardloop)kilometers te vervangen.

Hardloopclinic

Bent u van plan te starten met hardlopen weet u niet hoe u dit het beste kunt doen? Of, misschien bent u al bezig met hardlopen en heeft u hier vragen over?

GoFysio biedt de mogelijkheid een hardloopclinic te volgen, teneinde beter te gaan lopen en klachten te voorkomen.  Loopanalyses, voorlichtingen, gerichte loopadviezen en loopoefeningen helpen u op verantwoorde wijze een verbeterde looptechniek te krijgen.

Geschreven door: Dorothy Looman                                                               hardloopclinic hardlopen
Bron: dokterdokter.nl 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.