Gezondheidsproblemen door stress?

Wanneer u voor het eerst een fysiotherapeut bezoekt, zult u samen op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Bij (onbegrepen) pijn- of vermoeidheidsklachten is het heel goed mogelijk dat veel van uw gezondheidsproblemen stress-gerelateerd zijn.

Biopsychosociale model

In de jaren ’70 van de twintigste eeuw werd het ‘biopsychosociale’ model geïntroduceerd. Dit model beschrijft dat gezondheid bepaald wordt door een wisselwerking van zowel lichamelijke kenmerken, als ook sociale omstandigheden en psychische factoren. Vervolgens heeft het jaren geduurd voordat dit begrip erkend werd door de verschillende sectoren van de gezondheidszorg.

Tussen de oren

Helaas worden pijnklachten soms nog steeds afgedaan met, “Het zit tussen uw oren”. M.a.w.,  er is niets aan de hand… Toch zijn de gezondheidsklachten wel degelijk aanwezig. Stress veroorzaakt duidelijke fysiologische reacties in het lichaam, zoals het versnellen van de hartslag, de ademhaling en het aanspannen van de spieren. Als zulke reacties lang aanhouden veroorzaakt dit uitputting van het lichaam en kan het schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben.

Herkent u deze klachten ? Onze psychosomatisch fysiotherapeut zou u wellicht kunnen helpen om weer in balans te komen. Veel informatie hierover, is te vinden op de pagina van het kenniscentrum voor Algemene Fysiotherapie .

Voor persoonlijk advies zijn wij u vanzelfsprekend graag van dienst!

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                         Geen foto
Bron: Gezondheidplus.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.