Goed voornemen: goede voornemens volhouden!

De eerste week van januari. Vaak beginnen we het nieuwe jaar met goede voornemens: stoppen met roken, lijnen, gezonder eten, sporten. Fanatiek beginnen we ‘met een schone lei’ en bezoeken we de sportschool regelmatig. Na een paar weken echter, zijn we ietsje minder enthousiast en uiteindelijk laten we verstek gaan…

Opbouwen

Het beste is om het bewegen op te bouwen, vooral als u niet gewend bent om regelmatig te sporten. Een paar simpele oefeningen om meteen toe te passen (én in te calculeren) in het dagelijkse patroon:

  • Begin iedere ochtend na het ontwaken met het uitrekken van alle spieren. Geef vervolgens de longen wat ruimte en focus op de ademhaling.
  • Heeft de trein vertraging? Ga dan niet op een bankje zitten, maar loop een paar keer over het perron. Neem, indien mogelijk, meteen een paar trappen. (Dit geldt natuurlijk niet alleen voor treinvertragingen, alle ‘spare hours’ kunnen ‘creatief’ benut worden!)
  • Eenmaal op het werk kunnen de benen ‘gestretcht’ worden wanneer u van uw stoel opstaat. En gaat u weer zitten, blijf dan even boven het zitgedeelte hangen, dat is goed voor de bovenbeenspieren.
  • Een laatste, eenvoudige krachtoefening voor op kantoor: Ga rechtop voor uw bureau staan, houd de schouders laag en trek het bureaublad omhoog, of duw het omlaag. (Natuurlijk kunnen deze oefeningen ook op andere plekken en onder andere omstandigheden toegepast worden).

GoFysio wenst u een gezond en soepel 2015!

 

Geschreven door : Dorothy Looman                                                            Slank & Fit

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.