Het zesbanentournooi

Zoals vorige week aangekondigd zullen wij, schaatsbroers Robert en Arnold Gaasenbeek, in dit blog onze schaatsprestaties plaatsen. De blogposts zullen hoofdzakelijk over onze deelname aan de mastercompetitie van het Zesbanentoernooi gaan. De schaatsbond KNSB heeft Nederland in een drietal regio’s opgedeeld. Wij zijn actief in regio West. Deze regio bestaat uit de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Het genoemde Zesbanentoernooi is de hoogst mogelijke competitie in de regio. Voor masters is dit het hoogst haalbare niveau. Alleen natuurijsklassiers, de Elfstedentocht en het Nederlands Kampioenschap worden op landelijk niveau uitgevochten.

De vijfde wedstrijd van het Zesbanentournooi

Eergisteren, zaterdagavond 29 november, gingen we op weg naar de vijfde wedstrijd, in een reeks van twaalf, van het Zesbanentoernooi. Pas tegen de klok van 22.00 uur stonden we met 54 masters aan de op de Haagse ijsbaan “De Uithof”. Dergelijke tijden zijn overigens vrij normale starttijd voor de masters. Normaliter mogen we nog weleens later starten in Den Haag. Ondanks het ‘vroege tijdstip’ valt de grootte van het peloton enigszins tegen. Vorige week in Utrecht stonden er nog 80 rijders aan de start en nu slechts 54. Wat was hiervan de oorzaak? Een volle agenda? Te ver aanrijden voor veel deelnemers? Of komt de sleet er misschien in bij de oude mannen? Tsjonge, we lijken wel een stel oude wijven. En maar klagen over vormgebrek. Een pijntje hier, een pijntje daar. Je zou ons eens moeten horen op de heenreis naar de wedstrijd toe.

De voorbereiding op de wedstrijd

Reden tot klagen, of in ieder geval twijfelen, was er wel. De afgelopen weken waren rommelig en is er een hoop gebeurd. Vorige week was het Robert die een ongeluk had op de racefiets. Een gebroken fiets van pak ‘em beet 4.000 euro was in één tel afgeschreven. En een gapende hoofdwond en een zwaar gekwetste schouder brachten meer problemen met zich mee. Het lichaam raakte in een alarm fase en het klagen en twijfelen was daarmee begonnen. U zult dus begrijpen dat hier het nodige werk verricht moest worden om hem klaar te stomen voor de wedstrijd. Broer Arnold werd deze week door een chronisch slaaptekort teruggefloten en moest een stapje terug doen. Het lichaam protesteerde met spierpijn en hoofdpijn. De trainingen werden even geschrapt en het bed werd opgezocht. Verplichtte rust. In beide gevallen zijn wij afhankelijk van anderen om ons op niveau te houden. De familie springt bij met de klusjes, de boodschappen en dergelijke. Daarnaast is het fijn dat we bij de fysiotherapeuten van GoFysio terecht kunnen om de lichamelijke ongemakken te corrigeren. Daarnaast zijn we samen als trainingsmaatjes en broers aangewezen op elkaar om elkaar weer op scherp te zetten. Een hele klus dus voor alle omstanders om ons als sportende broers op de goede weg te houden.

En dan nu de wedstrijd…!

Bakker en Gaasenbeek in de eindsprint in de vijfde wedstrijd van het Zesbanentournooi

Dit was een lange inleiding om tot ons uiteindelijke punt te komen. Afgelopen zaterdag was er reden genoeg om te twijfelen aan de goede afloop van de wedstrijd in Den Haag. Arnold mocht zijn klassement gaan verdedigen en Robert zijn derde plaats in het klassement. De twijfel bleek achteraf niet nodig te zijn geweest, want zo’n 50 ronden later wint Arnold zijn derde wedstrijd in deze competitie en verstevigt zijn eerste plaats in het klassement. Robert mist op een haar na het podium en wordt vierde. Hiermee komt ook hij steviger op plaats drie te staan in het klassement.

De terugreis

De klaagzang van de heenreis was op de terugweg omgeslagen in optimisme en vrolijkheid. Wat wordt er weer anders gepraat op deze terugreis. En zo zijn er dus 54 verschillende verhalen over de wedstrijd en gaat iedereen anders naar huis. Op naar weer een week trainen en op zoek naar het juiste gevoel en vorm. Op naar 7 december als we weer aan het werk mogen op de Kennemerland ijsbaan in Haarlem voor wedstrijd nummer zes.

De uitslag van de wedstrijd en de tussenstand in het klassement kunt u hier inzien: http://www.marathonschaatsenutrecht.nl/uitslagen-wedstrijd.html?wedstrijd=m20141129

Tot de volgende keer!

Arnold en Robert Gaasenbeek
30 november 2014

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.