Aanpassing declaratieregel 2015 maakt snellere fysiotherapeutische hulp mogelijk

Op verzoek van de brancheorganisatie voor fysiotherapeuten KNGF, de consumentenorganisaties NPCF en de Consumentenbond, kunnen fysiotherapeuten vanaf 2015 patiënten direct na een intake behandelen, als dit nodig mocht zijn. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakt dit mogelijk

Momenteel wordt screenen/onderzoeken en behandelen door de fysiotherapeut op dezelfde dag, uitgezonderd gevallen van medische noodzaken, niet vergoed. Declaraties van zittingen na Screening en Intake & Onderzoek worden echter vaak afgekeurd, omdat gebleken is dat medische noodzaken vaak lastig aan te tonen zijn. Hier komt volgend jaar dus verandering in!

Consumentenbelang

Volgens fysiotherapeuten én consumenten is het veel praktischer en consumentvriendelijker wanneer diagnose en behandeling in sommige situaties direct na elkaar kunnen plaatsvinden. Op voorwaarde dat fysiotherapeuten hun patiënten goed informeren over het verschil tussen onderzoek en een zitting, en over het feit dat er meerdere prestaties op één dag gedeclareerd kunnen worden, past de NZa de declaratieregel aan.

Geschreven door: Dorothy Looman
Manuele Therapie III
Bron: NZa

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij GoFysio365 in Alphen aan den Rijn!

Afspraak inplannen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Meer informatie
Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Inloopspreekuur
Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.

Zorgverzekeringen