Hielspoor

Een pijnlijke hak of hiel. Een blessure waar met name hardlopers mee te maken krijgen. De medische term voor deze aandoening is de fasciitis plantaris . De oorzaak van hielspoor is een irritatie van het peesblad onder de voet die de voetboog onderhoudt. Bij plotse pijn kan er sprake zijn van een scheuring van dit peesblad.

Tijdens of na het lopen ontstaat – meestal geleidelijk- een pijn op de belaste zijde van de voet, onder de hak. Na de nachtrust is de pijn het meest heftig. Vervolgens ebt het wat af, maar blijft hinderlijk gedurende de dag.

Neem als hardloper ook lichte pijnklachten aan de hak serieus en loop er niet mee door!

Het is verstandig om bij sportblessures professionele hulp in te schakelen. Sportfysiotherapie  bij Gofysio kan voor u dé oplossing zijn, óók op het gebied van beweegprogramma’s en trainingsbegeleiding!

 

Geschreven door: Dorothy LoomanOefenzaal fysiotherapie
Bron: Sportzorg.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.