Hoge hakken, meer kans op platvoeten

Waarom hebben meer vrouwen dan mannen last van platvoeten? Waarschijnlijk omdat er meer vrouwen op hoge hakken lopen. Hoe vaker zij dit doen, des te meer het risico op platvoeten toeneemt. Resultaten van een onderzoek van de Britse University of East Anglia, wijzen hierop.

Platvoeten ontstaan als de pezen in de voeten slapper worden. Hoge hakken geven te weinig ondersteuning aan de voeten, waardoor de pezen zwakker worden. Door de verslapping kan de voetboog kan inzakken, met als gevolg zeer pijnlijke voeten en moeilijkheden tijdens het lopen, oftewel: platvoeten. De onderzoekers suggereren bovendien dat naast het dragen van hoge hakken, er ook bepaalde proteïnes die van nature in het lichaam aanwezig zijn, invloed op de pezen hebben.

Hoge hakken bieden onvoldoende ondersteuning aan de voeten, waardoor de pezen zwakker worden”, vertelt onderzoeker Graham Riley. “Vooral lang staan verhoogt het risico.” Het regelmatig dragen van hoge hakken wordt tevens in verband gebracht met heup-, knie- en dijproblemen, artrose, hamertenen, rugproblemen en eelt of knobbels op de voet. Het is echter niet noodzakelijk uw pumps definitief uit uw garderobekast te schrappen.
Regelmatig afwisselen is vooralsnog voldoende!

Bron: Corpus Mentis
Geschreven door: Dorothy Looman

 

Podotherapeutisch Centrum Rondom houdt elke donderdag van 13.00 – 21.00 uur spreekuur in Terwijde.

 

Uiteraard helpt ons team u graag op weg bij vragen en/of eventuele behandelingen.

Podotherapie

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.