Wandelweetjes.

Is uw ‘wandel-enthousiasme’ de afgelopen week geprikkeld en heeft u besloten om volgend jaar ook deel te willen nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse?

Of bent u misschien iets minder fanatiek en houdt u het liever dichter bij huis?

In welke vorm dan ook, feit is : Wandelen is goed voor lichaam en geest!

 Wist u trouwens dat,

  • regelmatig wandelen het hoofd heerlijk leeg maakt?
  • met een dagelijkse wandeling van een half uur de kans op hart-en vaatziekten en ouderdomsziektes, aanzienlijk kleiner wordt?
  • als u wilt stoppen met roken, wandelen een goed hulpmiddel is? Wanneer we namelijk bewegen, maakt ons lichaam het stofje dopamine aan. Dopamine heeft bijna hetzelfde effect als een nicotinepleister; het vermindert de afhankelijkheid van nicotine Tevens is dopamine een goede remedie tegen depressie en pijn.
  • wandelen een goede manier is om uw conditie en uithoudingsvermorgen weer op te bouwen als u een tijdje niet actief bent geweest?
  • wandelen in ruigere gebieden vooral goed voor rug en benen is? Bovendien worden de spieren en botten in het bovenlichaam flink versterkt.
  • vrouwen die de menopauze achter de rug hebben, de kans op borstkanker aanzienlijk kunnen verlagen door per dag een uur te wandelen?
  • borstkankerpatiëntes die na hun medische behandeling regelmatig wandelen, meer kans hebben om de ziekte te overleven? (met dagelijks, of om de dag een uur wandelen, zou de sterftekans halveren.)
  • wandelen goed is voor het geheugen? Bij dementerende mensen is zelfs gebleken dat zij door regelmatig te wandelen, langer thuis/op zichzelf kunnen blijven wonen.

Of het nu gaat om georganiseerde wandeltochten, of om recreatief wandelen, opbouwen is een vereiste!

 

 Voor professionele begeleiding en advies omtrent verantwoord bewegen kunt u óók bij ons terecht!

 Ons team helpt u graag op weg!

 

Meer ‘wandelinformatie’ vindt u op:  www.wandelen.startkabel.nl

Geschreven door : Dorothy Looman                                                                       Geen foto

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.