Achmea Sport Index: blijf ook in de zomervakantie bewegen!

Als vervolg op onze berichtgeving van vorige week, kaarten we deze week de opvallende daling van de mate van bewegen onder de jongeren in Nederland aan.  In vergelijking met dezelfde periode in 2013, laat de Achmea Sport Index van 2014 tot nu toe zien, dat jongeren steeds minder bewegen.

We zijn pas halverwege het jaar. De vroege daling is dan ook deels te verklaren door de meivakanties. Hierdoor kwamen competities op enkele zaterdagen stil te liggen en werd er op scholen niet gesport. Desalniettemin, begint de dip naar de zomervakantie toe, beduidend eerder dan vorig jaar. Reden voor Achmea om juist met de zomervakanties in aantocht, nogmaals het belang van bewegen voor jongeren te onderstrepen.

Want ondanks dat de scholen dicht zijn, de competities stilliggen en de sportclub even geen activiteiten organiseert, zouden de zomervakantie en het heerlijke weer er juist voor moeten zorgen dat onze jeugd blijft bewegen!

Dik en ongelukkig

 

Zo opperen artsen en onderzoekers in een recent artikel in Medisch Contact (een uitgave van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, de KNMG), dat kinderen dik en ongelukkig kunnen worden van overmatig beeldschermwerk. Hun advies naar de ouders toe luidt dan ook: “Na maximaal twee uur moeten de kinderen achter het beeldscherm vandaan.Deze oproep past eigenlijk in de visie van de gezondheidszorg in het algemeen!

 

Kinderfysiotherapie

GoFysio geeft ook kinderen professionele begeleiding. Voor vragen, advies en informatie verwijzen wij u graag naar het centrum voor Kinderfysiotherapie.. Bellen kan natuurlijk ook, via telefoonnummer 030-6585901. Ons team staat u graag te woord!

 

Fit Fun Food-informatie avond

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Achmea/ Fysioweb.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.