Osteoporose

Osteoporose, ook wel botontkalking genoemd, komt regelmatig voor bij mensen boven de 60 jaar. Naarmate we ouder worden, verliezen onze botten hun stevigheid. Dat is normaal. Maar wanneer de botten wel érg broos worden is er sprake van osteoporose.

Valpartij


Een valpartij gaat regelmatig gepaard met een botbreuk. Met name oudere mensen vallen relatief vaak. Bijvoorbeeld omdat zij slecht ter been zijn, of recent een operatie hebben ondergaan. Ook het gebruik van slaapmiddelen en/of bepaalde medicijnen verhoogt in deze leeftijdsgroep de kans op vallen.

Vicieuze cirkel


Het voorkomen van vallen is met name noodzakelijk bij osteoporose, omdat hier een vicieuze cirkel kan ontstaan: een botbreuk vermindert de bewegingsvrijheid > er ontstaat een groter risico op verdere botontkalking > het risico op nog meer botbreuken wordt hierdoor weer verhoogd. Door een aantal preventieve maatregelen kan de kans op vallen aanzienlijk verkleind worden.

kenniscentrum-bewegen

Onze vestigingen beschikken over professionele beweegprogramma’s. Ook voor val-, voorlichting- en preventieve adviezen bent u bij Gofysio aan het juiste adres. Want ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

 Geschreven door: Dorothy Looman

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Meer informatie

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Inloopspreekuur

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.

Zorgverzekeringen