Gevolgen heup- en knieartrose onderschat

kenniscentrum-knieAan de hand van een onderzoek hebben Australische wetenschappers vastgesteld dat de gezondheidszorg zich moet voorbereiden op een flinke toename in de vraag naar artrosezorg en -behandeling. Het onderzoek werd gedaan op basis van internationale gegevens. De gevolgen en beperkingen van heup- en knieartrose nemen wereldwijd fors toe en worden volgens de Australische onderzoekers, onderschat.

11e op de lijst

Het onderzoek werd verricht door het vergelijken van de (internationale databank) gegevens van knie- en heupartrose, met 290 andere aandoeningen. Heup- en knieartrose stonden 11e op de lijst van de ernst van lichamelijke beperkingen en handicaps, veroorzaakt door de 291 ‘aan dit onderzoek deelnemende’ aandoeningen.

Vergrijzing en obesitas

Volgens de Australische onderzoekers ligt de reële problematiek als gevolg van artrose waarschijnlijk nog hoger. Zij suggereren dan ook,  dat de gevolgen ervan op grote schaal onderschat worden. Gevreesd wordt voor een hogere stijging, gezien de huidige vergrijzing en de toename van obesitas. Naar aanleiding van deze resultaten legt het Reumafonds de nadruk nogmaals, op het belang van onderzoek naar betere behandelingen voor artrose. Het fonds  streeft naar financiering van wetenschappelijk onderzoek van artrose.

Geschreven door: Dorothy Looman
Bronnen: Reumafonds / Fysioforum.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.