Manuele Therapie

Wanneer het natuurlijke evenwicht tussen het bewegen en de vorm van het lichaam verstoord is, is een bezoek aan een manuele therapeut aan te bevelen. De oorzaak hiervan kan direct aanwijsbaar zijn, denk aan de gevolgen van bijvoorbeeld een ongeval. Maar ook veranderingen van de (werk)houding, of psychische factoren kunnen boosdoeners zijn!

Nieuwe schoenen

Stel, u heeft nieuwe schoenen met een hogere hak, of met een ander voetbed dan u gewend bent. U wordt hierdoor min of meer ‘gedwongen’ om anders te lopen, uw voet anders neer te zetten. Deze veranderingen gelden dan automatisch ook voor de knieën, de heupen, het bekken, de wervelkolom, en uiteindelijk het hele lichaam. Als deze situatie langere tijd aanhoudt, kunnen er op allerlei plekken in het lichaam klachten ontstaan.

Ontwijken van pijn

Het ontwijken van pijn kan ook voor pijnklachten zorgen. Bijvoorbeeld bij nekpijn. Door de nek minder, of anders te bewegen, probeert men de pijn te ontwijken. Maar deze verandering beïnvloedt tevens de gehele wervelkolom en meerdere gewrichten. Als de patiënt in dit geval zou gaan hardlopen, (wat veel van de nek vergt), zouden er weleens klachten in de nek kunnen ontstaan. De kans op het oplopen van een peesontsteking in de schouder, of een spierscheur in het bovenbeen is hierbij eveneens aanwezig. De plek waar de klacht zich bevindt heeft dan niets te maken met de oorzaak van de problemen.

Manuele therapie wordt afgestemd op ieders’ manier van bewegen. Alle gewrichten worden op een zachte manier bewogen, waarbij ‘kraken’ of ‘rechtzetten’ niet aan de orde komen.

Bij GoFysio vindt u gespecialiseerde manuele therapeuten. Voor adviezen of behandelingen bent u bij ons dus aan het juiste adres!

Geschreven door Dorothy Looman

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.