Tjeerd Kaarsmaker

Tjeerd-Kaarsmaker

Tjeerd werkt sinds juli 2008 bij GoFysio. “Ik studeerde af als fysiotherapeut in 2004. Daarnaast schaatste ik tot mijn studietijd intensief en op landelijk niveau. Tijdens en na mijn studie ontwikkelde ik een bijzondere interesse voor het revalideren van sporters. In verschillende sportfysiotherapiepraktijken heb ik ervaring opgedaan op het gebied van sportrevalidatie. Daarnaast heb ik de opleiding Sportfysiotherapie (IAS)  en de opleiding Manuele Therapie (SOMT)  en Myoafasciale pijn en Dry Needling gevolgd.

Schouderspecialisatie

“Mijn interesse gaat al meer dan 10 jaar uit naar het onderzoek en behandeling van het schoudergewricht. Het schoudergewricht is een complex gewricht wat het voor veel medici en paramedici lastig maakt om een juiste diagnose te stellen. Door de laatste ontwikkelingen te volgen, intensief bij te scholen en wekelijkse trainingen met collega’s houd ik mij zo scherp en deskundig mogelijk.

Samen met mijn collega Mark Vonk participeer ik in het Schoudernetwerk Midden Nederland  wat  streeft naar verbetering van de kwaliteit van zorg rondom de schouderpatiënt.

Daarnaast werk ik veel samen met de afdelingen Orthopedie van onder andere de Bergman Clinics  en het Antonius  Ziekenhuis waar goede specialisten op het schoudergebied werken.

Behandelmethode

Een belangrijk onderdeel hierbij is de Stenvers methode, een onderzoeks- en behandelmethode waarbij de beweeglijkheid van de schouder centraal staat. Dr. J.D. Stenvers heeft eind jaren ‘70 tot ’80 en in 2005  onderzoek verricht naar de mobiliteit (beweeglijkheid) van het schoudergewricht waarbij 2d en 3d beeldvormende technieken, röntgen CT en MRI zijn gebruikt. Aan de hand van deze bevindingen wordt de schouder onderzocht en behandeld.

Bij specifieke schouderproblemen kun je denken aan: frozen shoulder, impingement, peesletsel, schouder instabiliteit, SLAP-laesie, postoperatieve schouderrevalidatie  en (spier)spanningsklachten.

Myofasciale pijn

“In 2009-2010 heb ik de opleiding myofasciale pijn seminars in Groningen gevolgd.

Myofasciale triggerpoints,  vaak wel ‘spierknopen’ genoemd, zijn lokale verhardingen in spieren die kunnen zorgen voor lokale en uitstralende pijn, maar ook voor verkorting van een spier waardoor een gewricht minder goed kan bewegen. Feitelijk zijn het plaatselijke verkrampingen in spieren. De oorzaken hiervan zijn verschillend van aard, vaak betreft dit overbelasting.

Deze triggerpoints zijn een veel gemiste diagnose. Dit komt vaak door gebrek aan kennis over myofasciale pijn en aan onvoldoende skills in het palpatieonderzoek (het voelen aan spieren). Hierdoor lopen mensen vaak onnodig lang met onbegrepen pijnklachten uiteenlopend van hoofdpijn tot zelfs aan voetklachten.

Deze specialisatie heb ik op 3 juli 2010 in Groningen afgerond met de laatste module: Triggerpoint dry needling”. Lees verder over dry needling.

Specialisaties

  • Dry Needling
  • Manuele Therapie
  • Sportfysiotherapeut (IAS)
  • Orthopeadische geneeskunde Cyriax, onderdeel wervelkolom (2008-2009)
  • Myofasciale pijn
Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.