Aandoeningen

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeurs komt op verschillende plaatsen in het lichaam voor. Bijvoorbeeld in de schouder, knie en heupgewricht. Een slijmbeurs kun je het beste beschrijven als een zakje vocht dat er voor zorgt dat twee structuren in het lichaam goed ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Bijvoorbeeld tussen twee botstructuren of een bot en peesstructuur. Enkele voorbeelden dat wel eens problemen oplevert zijn de slijmbeursontsteking in de schouder, heup en kniegewricht.

Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeursontsteking kan ontstaan wanneer deze wordt overbelast, bijvoorbeeld doordat het teveel wrijving of schokken moet opvangen. Dit kan het geval zijn wanneer een gewricht niet goed beweegt. Deze slijmbeursontsteking ontstaat dan geleidelijk en gaat vaak moeilijk over omdat de onderliggende bewegingsproblemen ervoor zorgt dat de slijmbeurs steeds opnieuw geïrriteerd raakt. Een andere oorzaak van een slijmbeursontsteking is acute overbelasting door bijvoorbeeld een val.

Wat zijn de symptomen van een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeursontsteking geeft een kenmerkende hevige pijn bij bewegen van het gewricht, bijvoorbeeld als je de arm boven de schouder optilt. Vaak geeft een slijmbeursontsteking ook nog wat uitstralende pijn naar de bovenarm. In de heup kan deze uitstraling in het bovenbeen voorkomen richting de knie. In rust kan een slijmbeursontsteking een zeurende of wat kloppende pijn geven.

Tips bij een slijmbeursontsteking

Bij een slijmbeursontsteking moet de pijnlijke beweging vermeden worden om herhaalde irritatie te voorkomen. Voor de schouder geldt dan dat de arm niet boven schouderhoogte opgetild mag worden. Bij hevige pijn kan een ijskompres tijdelijke pijnvermindering geven. Blijf bewegingen die pijnvrij zijn wel voldoende maken om te voorkomen dat het gewricht stijf wordt.

Fysiotherapie bij een slijmbeurs ontsteking

Bij verdenking van een slijmbeursontsteking zal de fysiotherapeut eerst een echo maken om inzicht te krijgen over ernst en de locatie van de ontsteking. De fysiotherapeut zal op zoek gaan naar problemen in de beweging die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan en in stand houden van de ontsteking. Uiteraard zal de therapie erop gericht zijn het bewegingsverloop te herstellen. Een combinatie van manuele therapie, dry needling, taping en oefentherapie wordt ingezet om de schouderbeweging te optimaliseren. De slijmbeursontsteking krijgt hierdoor rust waardoor het vanzelf verdwijnt.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden