‘Slipperpatiёnten’

 

Warme dagen zijn in aantocht.
Tijd om de slippers uit de kast te halen.
Of….?

Veel podotherapeuten zijn geen voorstander van het langdurig dragen van slippers.  Vroeg of laat zou je er volgens hen waarschijnlijk problemen door krijgen.

Ieder jaar zien zij meer ‘slipperpatiënten’ ; mensen met klachten aan de kuit, pijn aan de achillespees, hiel, of voorvoet.

Geen hielaansluiting

Het grootste nadeel van het dragen van slippers is het gebrek aan hielaansluiting, Volgens de wet van de zwaartekracht wil de slipper omlaag, waardoor de voet enorm z’n best moet doen de slipper vast te houden. Gevolg: het overmatig aanspannen van verschillende spieren in de voet.

Podotherapeut Monique van der Kaa. “Voor even is dit niet erg. Je zou het zelfs kunnen zien als een soort work-out voor je voeten. De slippers van vroeger werden zelfs ‘gezondheidsslippers’ genoemd omdat mensen ze na een voetoperatie moesten dragen om hun tenen weer actief te krijgen.”

Slippertips

Het beste is om slippers te dragen met een goed sluitend (verstelbaar)bandje over de wreef, een voetbed, een dikke zool, een stugge zool (als de zool ‘opvouwbaar’ is, is-ie niet stevig genoeg). Daarnaast moet de slipper de juiste pasvorm voor jouw voeten hebben. Test bijvoorbeeld voor ze te kopen of je tenen tijdens het lopen niet over de rand schuiven.

 Van der Kaa: “Draag slippers waarvoor ze bedoeld zijn. Elk schoeisel heeft zijn eigen functionaliteit. Draag bijvoorbeeld geen slippers wanneer je gaat wandelen of een dagje gaat shoppen.”

Door: Dorothy Looman                                        
Bron: Nu.nl                                                                                                                           

Voor voetproblemen kun je terecht bij de podotherapeuten van GoFysio.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.